Tűzriadó az Eötvösben

Katasztrófavédelmi ifjúsági versenynek adott otthont a Bókay-kert.

A kerületi csapatok 12 állomáson adhattak számot tudásukról és ügyességükről. Az első helyezett a Vajk-sziget Általános Iskola csapata lett, míg a XVIII. kerületi Kormányhivatal különdíját a Csontváry Általános Iskola csapata vihette haza. A verseny lebonyolításában csoportunk is részt vett.

Pályázaton nyert eszközök átvétele

2016. december 22.-én átadásra kerültek a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság dísztermében, a pályázaton nyert eszközök:

1 db Husqvarna láncfűrész,

2 db mászókötél,

1 db mászó heveder.

Tordai László tűzoltó őrnagy úr – a XIX. kerületi tűzoltóság parancsnoka – külön gratulált és sok sikeres beavatkozást kívánt nekünk az eszközök átvételekor. Köszönjük!

Éjszakai eset – 2016.12.21.

2016. december 21.-én este az LKPCS-ÖTE egyik szolgálaton kívüli tagja, észlelte, hogy egy jármű anyagi kárt okozott egy parkoló gépjárműben, majd a helyszínt elhagyni kívánja. Értesítette az aznap este szolgálatot teljesítő járőröket, akik a helyszínre érve egy oszlopon fennakadva találták a járművet. Járőreink megakadályozták a vétkes sofőr helyszínről elhajtását és átadták a kiérkező kerületi rendőrjárőröknek. Az intézkedés ideje alatt kollégáink irányították a forgalmat.

Éjszakai eset – 2016.05.08.

2016 május 8-án az éjjeli órákban járőr tevékenységünk során a Kettős-Körös utcán haladva megpillantottunk egy fiatalembert,aki egy árokba borult autó mellett állt. Azonnal értesítettük Dél-Pest Központot,és a műszaki mentéshez tűzoltói,illetve rendőri segítséget kértünk. Az illetékes szervek pár percen belül a helyszínre érkeztek,és megkezdték az autó visszaállítását. A helyszínt a mentés teljes ideje alatt biztosítottuk. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A Dél-Pesti mentőcsoport minősítő vizsgája

Az év polgárőr egyesülete

Hajnalig tartó mentés a nagy esőzéskor

Polgárőr kitüntetések

2013-as dunai árvíz

Segélyszállítmány az edelényi és szendrői árvízkárosultaknak

Katasztrófavédelmi gyakorlat a XVIII. kerületi Városházában

Katasztrófavédelmi gyakorlat a XVIII. kerületi Kastélydombi általános iskolában

Szolgálati gépjárművet kap az Önkormányzattól a Lőrinc Kertváros Polgárőr Csoport

Riportok